doneer

knop-nieuwsbrief

rally

Nieuws

Nieuwsbrief voorjaar 2013

Lachende, spelende, gierende en enthousiaste kinderen.

Dat was mijn eerste aanzicht van Christine Revell Children’s Home. Mijn stageplek voor de aankomende 5 maanden! Ik mag als Nederlandse studente Social Work stage gaan lopen in een kindertehuis in Kaapstad! Hoe geweldig is dat!

Indrukwekkende stage in Kaapstad

Na een aantal weken kwam ik één van de bestuursleden van Kindertehuis Kaapstad in Christine Revell tegen. Na een kort gesprekje vroeg ze me of ik een stukje voor in hun nieuwsbrief wilde schrijven. Nou, zeker wil ik dat! Ik ben namelijk van mening dat het van belang is geïnteresseerden, betrokkenen en donateurs vanuit Nederland op de hoogte te stellen over het reilen en zeilen binnen Christine Revell. Lees het volledige verslag in de nieuwsbrief.

Rondreis Zuid-Afrika eindigt bij kindertehuis

Na bijna drie weken door Zuid-Afrika te hebben getoerd – waar we geweldige natuur, wilde dieren en mooie cultuur hebben mogen aanschouwen – arriveerden we bij Christine Revell Children’s Home. Allereerst was het voor ons een wat rare gewaarwording dat de chauffeur ons afzette bij de ingang en niet mee naar binnen ging, omdat hij anders bang was dat hij bij terugkomst zijn busje niet meer zou aantreffen. Om de buitenkant van het tehuis loopt een hek met daarboven prikkeldraad. Ook dat verwacht je in eerste instantie niet bij een kindertehuis. Lees het volledige verslag in de nieuwsbrief.

Rally Kindertehuis Kaapstad 2013

Zondag 7 april heeft Kindertehuis Kaapstad haar jaarlijkse rally gehouden. Evenals vorig jaar had de familie Stadman hun Vakgarage opengesteld voor de start.
Bij binnenkomst kregen de deelnemers hun rallyboek en kon het rekenen en puzzelen beginnen. De koffie en koek ging er goed in, waarna de eerste auto om 11: 00 uur aan de rit begon.
Via Gasteren, Loon en Rolde met onderweg kaartfragmenten stond er in Eext een geheime controle en ging de rit verder met Bol-Pijl richting “Het Nije Hemelriek”, waar Klinkhamer Catering op een heerlijke locatie iedereen verwende met soep en broodjes. Het zonnetje was volop aanwezig, dus het kon niet beter. Lees het volledige verslag in de nieuwsbrief.

En natuurlijk nog veel meer nieuws, weetjes en verhalen.